Effectief…?

agendaIn verschillende workshops en trainingen komen de aspecten prioriteiten stellen en plannen aan de orde. Belangrijk onderdeel als het om persoonlijke effectiviteit gaat. Plannen is vaak een bron van frustratie (En niet alleen omdat anderen zich niet aan afspraken houden), maar met planning behoudt je  overzicht en initiatief. Tijd plannen is tijd besparen. “Urgente zaken zijn zelden belangrijk en belangrijke zaken zelden urgent.” Aldus Dwight D. Eisenhower, voormalig generaal en president van de VS. Die uitspraak vormt de basis voor de Eisenhower-prioriteiten-matrix. Waarom is de methode van Eisenhower zo populair? Stephen Covey heeft dit als uitgangspunt gebruikt in zijn boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Het biedt deelnemers in veel gevallen inzicht en overzicht op. Het gaat zelfs verder. Wanneer de deelnemers inzicht krijgen in de onderliggende overtuigingen en de voor- en nadelen daarvan, is dat de opmaat om dingen werkelijk op een nieuwe manier aan te pakken.

In één ochtend, middag of avond gaan wellicht ook uw mensen effectief geladen op pad. Eens doen…? Hoe zit het dan met het belang, de urgentie en de beschikbare tijd? Dan gaan we dat plannen! Ja, toch?

Over Boudewijn Krijger

Geboren op 19 mei 1960 in Den Helder als zoon van Nini en Rob.

Geplaatst op 09/04/2009, in Boeken, Leiderschap, Tools en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: