Wetenswaardig…

Rendement

RendementOnderzoek naar de effecten van coaching (Oliveiro, 1997) heeft het rendement van training en coaching inzichtelijk gemaakt. Eenendertig managers namen deel aan een training van drie dagen, gevolgd door een coaching gedurende acht weken. Training alleen leverde een productiviteitswinst op van 22,4%. Training én coaching creerde een winst in productiviteit van 88%!

Dit is ook de reden waarom GradiorVisionFocus voorstander is van korte trainingen of workshops in combinatie met coaching. Al dan niet on-the-job. Boeiend om met u van gedachten te wisselen over het formuleren en realiseren van doelstellingen, resultaten en rendement.

Ook andere onderzoeken wijzen dit uit. Het artikel in het Tijdschrift voor Coaching (juni 2, 2009) geeft hierin inzicht. Relevante conclusie is dat de doelstellingen vooral SMART gemaakt moeten worden, afgeleid uit de organisatie- of afdelingsdoelen. Emans (2007) formuleert dat ‘slechts’ 49% van de coachingsdoelstellingen SMART is gedefinieerd.

Inzicht

Inzicht overzicht uitzichtHet stellen van vragen en het vinden van antwoorden is door de eeuwen heen een belangrijk middel gebleken om een stap verder te komen met wat dan ook. Een serie van gestructureerde vragen en het verband tussen de antwoorden biedt inzicht.

Dit inzicht kan een prima uitgangspunt bieden voor gerichte training en/of coaching. Sterker nog, de training en coaching wordt effectiever en tevens wordt het rendement verhoogd.

Via internet zijn steeds meer en vaker toegankelijke en praktische testen te doen. Op www.123test.nl verschillende en diverse tests die wellicht bijdragen aan inzicht. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: