Coaching…

 Twijfel

twijfelDe stap richting een coach wordt wel eens als groot ervaren. Veelal gevoed door twijfel. Ik ken die coach niet, Is het wel echt nodig? Kost tijd en geld, Is duur, etc.

Niet vreemd en vooral begrijpelijk. Een vrijblijvend gesprek over aanleiding, idee, mogelijk doel en resultaat werkt vanuit mijn ervaring verhelderend. Een uurtje investeren in jouw toekomst. Kost niets. Doen? Simpelste is gewoon een mail sturen via de website. Lijkt mij in ieder geval boeiend. Wellicht tot snel.

Algemeen

De aanleiding en het uitgangspunt voor alle coachingstrajecten is een concreet doel dat vooraf tijdens een intake wordt bepaald. Hierin worden tevens het beoogde resultaat en de aanpak besproken en gedefinieerd.

Coaching met gericht en zichtbaar resultaat betekent in de optiek van GradiorVisionFocus :

 • In de eerste plaats mede ontdekken, in de tweede plaats creatief meedenken en (pas) op de derde plaats kritische bedenkingen ter sprake brengen. Hiervoor is een open houding en interesse in iemands ‘anderszijn’ onontbeerlijk.
 • Vanuit eigen perspectief interviewen en uitdagenhet zelfinzicht, -reflectie en daarmee ook het zelfvertrouwen te vergroten. De relatie is daarbij gelijkwaardig doch niet wederkerig; het gaat om datgene dat de ander bezighoudt.
 • Voortdurend vragen stellenteneinde de ander(en) tot bewustzijn te brengen en antwoorden te laten formuleren die men eigenlijk al lang in zich mee draagt. Men realiseert zich dat alleen veelal (nog) niet.
 • Vanuit het hart betrokkenzijn, de ander(en) volstrekt in de waarde laten en ruimte bieden.
 • Waarnemen van verbaal en non-verbaal gedrag met een bepaalde rust, afstand en losheid en hierin alert zijn op patronen en overtuigingen. Zodoende worden, vanuit gezonde nieuwsgierigheid, originele en ontdekkende vragen gesteld.
 • Volhardend zijn in de rol van luisteraar, ontdekker en vragensteller en niet zozeer ‘helpen’.

Dit vormt de basis voor het ‘leren leren’ waardoor concrete stappen bepaald en gemaakt worden op de route naar onafhankelijkheid en wederzijdse afhankelijkheid.

De resultaten van coaching worden het best beschrijven door de ervaringen van cliënten uit recente coach trajecten. Een aantal zijn te lezen op:

De coachtrajecten van GradiorVisionFocus laten zich in stijl kenmerken door de volgende punten:

 • Direct
 • Eerlijk
 • Integer
 • Kritisch
 • Persoonlijk
 • Resultaatgericht
 • Vertrouwelijk

 SummerCoaching

summercoachingMet een madeliefje tussen je tenen op een zacht grasveld naar de hemel staren… Doe ik zodra het maar even kan in de Hortus Botanicus. Ont-moeten. Voor mij nog steeds een lastige…

De zomer is om uit te rusten. Mijn moeder zei regelmatig: “Een goede vakantie is drie weken; Eén week om los te laten, één week om uit te rusten en één week om op te laden”. Ondanks dat ik het veel oneens ben geweest met m’n moeder, klopt deze uitspraak wèl in mijn beleving. Los van de duur van vakantie, ontstaan tijdens een vakantie altijd, gewild of ongewild, reflectieve momenten. Terugdenken over hoe bepaalde gebeurtenissen zijn gelopen of vooruitdenken hoe ik specifieke dingen graag zou willen laten lopen. Dit kan een geweldige aanleiding zijn om daarmee concreet aan de slag te gaan. Actieve begeleiding hierin kan een enorme versnelling geven in de effectiviteit en de resultaten.

Regelmatig verneem ik dat mensen geen gelegenheid hebben, krijgen of (durven te) nemen over specifieke aangelegenheden te sparren. Al dan niet met ‘excuses’ als bijvoorbeeld de kosten. Het kan niet zo zijn dat excuses een belemmering mogen vormen voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Daarom biedt GradiorVisionFocus ieder jaar in de periode van juni – augustus drie mensen de gelegenheid voor een kostenloze coaching. Afgelopen jaren hebben geleerd dat dit stuctureel heeft bijgedragen aan het welzijn en de effectiviteit van verschillende mensen die zich hiervoor hebben aangemeld.

Ben je nog niet uitgebloeid? Kan me voorstellen dat je wellicht twijfels hebt over een eventueel coachtraject. Een vrijblijvend gesprek over aanleiding, idee, mogelijk doel en resultaat werkt vanuit mijn ervaring verhelderend. Doen? Wat heb je te verliezen? Simpelste is gewoon een mail sturen via de website. Lijkt mij in ieder geval boeiend! Ont-moeten én ont-dekken. Wellicht tot snel en in ieder geval een fijne vakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: